Zomerstamppot met kabeljauw - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zomerstamppot met kabeljauw

Zomerstamppot met kabeljauw

Zomerstamppot met kabeljauw product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 komkommer
  • 125 ml Griekse yoghurt
  • 2 tenen knoflook, fijn gehakt
  • 20 g roomboter
  • 4 kabeljauwburgers (MSC)
  • 1 bak aardappelpuree (500 g)
  • 300 g verse spinazie
  • 75 g rucola
  • EXTRA grove rasp
Bereiden
Was de komkommer en rasp hem op de grove rasp. Doe alles in een zeef en druk er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Meng de komkommer met de yoghurt en de knoflook. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de kabeljauw burgers volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet een ruime pan op het vuur met een laagje water. Breng aan de kook en voeg de spinazie toe. Roer door en laat in 1 min. slinken. Giet af en druk wat vocht uit de spinazie. Doe alles terug in de nog hete pan met bijna alle rucola en stamp de puree erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de puree met de burgers en het komkommermengsel. Garneer met de achtergehouden rucola.

Voedingswaarde

eiwit
21 g
koolhydraten
39 g
vet
13 g
Kcal
370