Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zomerstamppot met kabeljauw

Zomerstamppot met kabeljauw

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 125 ml Griekse yoghurt
  • 2 tenen knoflook, fijn gehakt
  • 20 g roomboter
  • 4 kabeljauwburgers (MSC)
  • 1 bak aardappelpuree (500 g)
  • 300 g verse spinazie
  • 75 g rucola
  • EXTRA grove rasp
Zomerstamppot met kabeljauw product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Was de komkommer en rasp hem op de grove rasp. Doe alles in een zeef en druk er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Meng de komkommer met de yoghurt en de knoflook. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de kabeljauw burgers volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verwarm de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet een ruime pan op het vuur met een laagje water. Breng aan de kook en voeg de spinazie toe. Roer door en laat in 1 min. slinken. Giet af en druk wat vocht uit de spinazie. Doe alles terug in de nog hete pan met bijna alle rucola en stamp de puree erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Serveer de puree met de burgers en het komkommermengsel. Garneer met de achtergehouden rucola.

    Voedingswaarde

  • Kcal 370
  • Eiwit 21 g
  • Koolhydraten 39 g
  • Vet 13 g