
Zomerstamppot met kabeljauw
4 pers.
ca. 15 min
Hollands
Ingrediënten
1 komkommer
125 ml Griekse yoghurt
2 tenen knoflook, fijn gehakt
20 g roomboter
4 kabeljauwburgers (MSC)
1 bak aardappelpuree (500 g)
300 g verse spinazie
75 g rucola
EXTRA grove rasp
Bereidingswijze
Was de komkommer en rasp hem op de grove rasp. Doe alles in een zeef en druk er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Meng de komkommer met de yoghurt en de knoflook. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de kabeljauw burgers volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet een ruime pan op het vuur met een laagje water. Breng aan de kook en voeg de spinazie toe. Roer door en laat in 1 min. slinken. Giet af en druk wat vocht uit de spinazie. Doe alles terug in de nog hete pan met bijna alle rucola en stamp de puree erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de puree met de burgers en het komkommermengsel. Garneer met de achtergehouden rucola.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
370 kcal
Vetten
13 gram
Koolhydraten
39 gram
Eiwitten
21 gram