
Zomerstamppot met kropsla, rucola, oventomaatjes en feta
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Mediterraans
Ingrediënten
1 kilogram kruimige aardappel (geschild, in blokjes)
400 gram cherry-/kerstomaatjes
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel mosterd
1 krop kropsla (gewassen, grof gesneden)
75 gram rucola
200 gram feta (verkruimeld)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar in water met zout.
2. Laat de tomaatjes aan de tak zitten en besprenkel met de olie, zout en peper. Rooster circa 20 minuten in de oven.
3. Giet intussen de aardappels af en bewaar een kopje kookwater. Stamp de aardappels fijn met de mosterd, kropsla, ¾ van de rucola en naar smaak een scheutje kookwater. Breng op smaak met zout en peper.
4. Verdeel de stamppot over borden en leg de geroosterde tomaatjes en rucola erop. Verkruimel de feta erover.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
400 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
43 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
14 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie