Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zonnige zomerwrap

Zonnige zomerwrap

Zonnige zomerwrap product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
2

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 6 wraptortilla’s Ø 25 cm
  • 3 rijpe avocado’s
  • 200 ml crème fraîche (Melkan)
  • cayennepeper of versgemalen peper
  • 2 eetl. citroensap
  • kleine krop ijsbergsla, in reepjes
  • 1 blikje maïs, uitgelekt
  • 200 g cherry-/kerstomaten, gehalveerd of in vieren
  • 1/2 komkommer, in blokjes
  • 200 g gerookte kipfilet (vleeswaren), in reepjes
Bereiden
Verwarm de tortilla’s 1-2 minuten per kant in een droge hete koekenpan of gestapeld op een afgedekt bord, in de magnetron op 400 Watt 2-3 minuten zodat ze wat soepeler worden. Schil de avocado’s. Pureer de helft ervan met de crème fraîche en voeg een beetje peper toe. Snijd de andere helft in kleine stukjes en besprenkel deze met citroensap. Leg de tortilla’s naast elkaar. Bestrijk ze met de avocadocrème en beleg ze met slareepjes, maïs, tomaat, komkommer, kipreepjes en avocadostukjes. Vouw een klein deel van de tortilla aan de onderkant over de vulling en rol op tot een wrap. Zet deze eventueel vast met een prikker.
Variatie
Vervang avocadocrème door rode pesto of tomatentapenade en breid de wrap eens uit met plakjes mozzarella of zachte geitenkaas.

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
53 g
vet
28 g
Kcal
555