Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zonnige zomerwrap

Zonnige zomerwrap

Ingrediënten

  • 6 wraptortilla’s Ø 25 cm
  • 3 rijpe avocado’s
  • 200 ml crème fraîche (Melkan)
  • cayennepeper of versgemalen peper
  • 2 eetl. citroensap
  • kleine krop ijsbergsla, in reepjes
  • 1 blikje maïs, uitgelekt
  • 200 g cherry-/kerstomaten, gehalveerd of in vieren
  • 1/2 komkommer, in blokjes
  • 200 g gerookte kipfilet (vleeswaren), in reepjes
Zonnige zomerwrap product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 2 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de tortilla’s 1-2 minuten per kant in een droge hete koekenpan of gestapeld op een afgedekt bord, in de magnetron op 400 Watt 2-3 minuten zodat ze wat soepeler worden. Schil de avocado’s. Pureer de helft ervan met de crème fraîche en voeg een beetje peper toe. Snijd de andere helft in kleine stukjes en besprenkel deze met citroensap. Leg de tortilla’s naast elkaar. Bestrijk ze met de avocadocrème en beleg ze met slareepjes, maïs, tomaat, komkommer, kipreepjes en avocadostukjes. Vouw een klein deel van de tortilla aan de onderkant over de vulling en rol op tot een wrap. Zet deze eventueel vast met een prikker.

Variatie

Vervang avocadocrème door rode pesto of tomatentapenade en breid de wrap eens uit met plakjes mozzarella of zachte geitenkaas.

    Voedingswaarde

  • Kcal 555
  • Eiwit 20 g
  • Koolhydraten 53 g
  • Vet 28 g