
Zonnige zomerwrap
2 pers.
ca. 20 min
Overig
Ingrediënten
6 wraptortilla’s Ø 25 cm
3 rijpe avocado’s
200 ml crème fraîche (Melkan)
cayennepeper of versgemalen peper
2 eetl. citroensap
kleine krop ijsbergsla, in reepjes
1 blikje maïs, uitgelekt
200 g cherry-/kerstomaten, gehalveerd of in vieren
1/2 komkommer, in blokjes
200 g gerookte kipfilet (vleeswaren), in reepjes
Bereidingswijze
Verwarm de tortilla’s 1-2 minuten per kant in een droge hete koekenpan of gestapeld op een afgedekt bord, in de magnetron op 400 Watt 2-3 minuten zodat ze wat soepeler worden. Schil de avocado’s. Pureer de helft ervan met de crème fraîche en voeg een beetje peper toe. Snijd de andere helft in kleine stukjes en besprenkel deze met citroensap. Leg de tortilla’s naast elkaar. Bestrijk ze met de avocadocrème en beleg ze met slareepjes, maïs, tomaat, komkommer, kipreepjes en avocadostukjes. Vouw een klein deel van de tortilla aan de onderkant over de vulling en rol op tot een wrap. Zet deze eventueel vast met een prikker.
Variatietip!
Vervang avocadocrème door rode pesto of tomatentapenade en breid de wrap eens uit met plakjes mozzarella of zachte geitenkaas.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
555 kcal
Vetten
28 gram
Koolhydraten
53 gram
Eiwitten
20 gram