
Zuid-Afrikaanse bobotie
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Afrikaans
Ingrediënten
2 sneeën wit casinobrood
250 milliliter volle melk
2 eetlepels olijfolie
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (geperst)
500 gram rundergehakt
3 eetlepels abrikozenjam
50 gram rozijnen
1 groene appel (in kleine blokjes)
0.5 theelepels kurkuma
2 eieren
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Week de sneetjes brood in de melk en houd apart.
2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de ui en knoflook glazig op een lage stand. Voeg het gehakt toe, breng op smaak met peper en bak op middelhoge stand rul.
3. Voeg de abrikozenjam, rozijnen, appel en kurkuma toe en bak nog circa 5 minuten mee. Knijp het brood uit en voeg toe aan het gehakt. Bak tot het brood helemaal is opgelost.
4. Klop de eieren los met de melk. Verdeel het gehaktmengsel over de ovenschaal, schenk het eimengsel erover en bak in de oven in circa 30 minuten goudbruin. Lekker met rijst of aardappels en een salade.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
535 kcal
Vetten
31 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
32 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
31 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie