
Zuurkool ovenschotel met zoete aardappel en rookworst
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
boter
peper
750 gram zoete aardappelen
600 gram aardappelen
2 stuks uien
1 zakken zuurkool
200 ml groentebouillon
2 stuks rookworsten
50 ml melk
5 takjes verse tijm
150 gram geraspte oude kaas
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Doe de zoete aardappelblokjes in een pan met water en breng aan de kook. Voeg na 5 minuten de stamppot aardappelen toe en kook in 10 minuten gaar.
3. Pel en snijd de uien fijn. Fruit de uien met wat olie in een koekenpan. Voeg de zuurkool en de bouillon toe en laat 7 minuten sudderen.
4. Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Haal de aardappelen van het vuur en giet het water af. Voeg de melk toe en stamp de aardappelen tot puree met een stamppot stamper. Voeg wat tijm en peper naar smaak toe.
6. Schep de puree in een ruime ovenschaal. Verdeel vervolgens de zuurkool over de puree en tot slot de geraspte kaas.
7. Zet de ovenschaal in de oven tot de kaas gesmolten is (ongeveer 10 minuten).
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2930 Kj
Calorieën
698 kcal
Vetten
34 gram
Waarvan verzadigd vet
15 gram
Koolhydraten
68 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
28 gram