Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zuurkool ovenschotel met zoete aardappel en rookworst

Zuurkool ovenschotel met zoete aardappel en rookworst

Ingrediënten

  • boter
  • peper
  • 750 gram zoete aardappelen
  • 600 gram aardappelen
  • 2 stuks uien
  • 1 zakken zuurkool
  • 200 ml groentebouillon
  • 2 stuks rookworsten
  • 50 ml melk
  • 5 takjes verse tijm
  • 150 gram geraspte oude kaas
Zuurkool ovenschotel met zoete aardappel en rookworst product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Doe de zoete aardappelblokjes in een pan met water en breng aan de kook. Voeg na 5 minuten de stamppot aardappelen toe en kook in 10 minuten gaar.
  3. Pel en snijd de uien fijn. Fruit de uien met wat olie in een koekenpan. Voeg de zuurkool en de bouillon toe en laat 7 minuten sudderen.
  4. Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Haal de aardappelen van het vuur en giet het water af. Voeg de melk toe en stamp de aardappelen tot puree met een stamppot stamper. Voeg wat tijm en peper naar smaak toe.
  6. Schep de puree in een ruime ovenschaal. Verdeel vervolgens de zuurkool over de puree en tot slot de geraspte kaas.
  7. Zet de ovenschaal in de oven tot de kaas gesmolten is (ongeveer 10 minuten).

    Voedingswaarde

  • Kcal 698
  • Eiwit 28 g
  • Koolhydraten 68 g
  • waarvan suikers 11
  • Vet 34 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 15
  • Vezels 10