
Zuurkool plaattaart met pompoen en rookworst
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
31.82 voor 4 pers.
Ingrediënten
600 gram Pompoen
1 Mespunt Kaneel
1 stuk Ui
125 gram Spekreepjes
250 gram Zuurkool
1 stuk Friszoete appel
2 stuks Laurierblad
1 Rol Vers bladerdeeg
1 stuk Verse runderrookworst
2 eetlepel Peterselie
Bereidingswijze
1. Zet een grote pan water op het vuur en breng aan de kook. Kook hierin de pompoenblokjes in 10-15 minuten beetgaar. Giet goed af en stamp tot een gladde puree. Breng op smaak met zout, peper en de kaneel.
2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en snipper de ui. Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur met 1 eetlepel olijfolie. Bak hierin de spekreepjes en ui ongeveer 5 minuten, tot de spekjes krokant beginnen te worden en de ui glazig.
3. Laat de zuurkool uitlekken. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Voeg de zuurkool, appel en laurierblaadjes toe en smoor nog 10 minuten.
4. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Rol de zijkanten omhoog zodat je aan alle kanten een dun omhoogstaand randje krijgt. Prik gaatjes in de bodem en besmeer met de pompoenpuree. Beleg met de zuurkool en bak 20-25 minuten in de oven.
5. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en haal de rookworst uit de verpakking. Gaar de rookworst op laag vuur gedurende 20 minuten. Hak de peterselie grof en snijd de rookworst in plakjes. Top de plaattaart met de rookworst en garneer met de peterselie.
Meer recepten in de categorie