
Zuurkoolschotel met appel en spekjes
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
500 gram wijnzuurkool
2 eetlepels mosterd
125 milliliter zure room
400 gram gerookte spekblokjes
3 appels
50 gram blanke rozijnen
600 gram diepvriesrösti
0 kaneelpoeder
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
2. Meng de zuurkool met de mosterd en zure room. Bak de spekblokjes 3-4 minuten in een droge, hete koekenpan. Schep ze uit de pan en bewaar het bakvet.
3. Boor het klokhuis uit 1 appel met schil. Schil de overige 2 appels en snijd ze in blokjes. Meng de appelblokjes, rozijnen en de spekjes door de zuurkool.
4. Schep het zuurkoolmengsel in de grote ovenschaal en verdeel daarover de rösti. Snijd de geboorde appel in dunne plakken en leg deze in het midden van de zuurkool. Bestrooi met een beetje kaneel en schenk het spekvet over de appelplakken.
5. Bak de schotel in het midden van de oven in 30-45 minuten goudbruin. Dek eventueel af met aluminiumfolie wanneer de appel te bruin wordt.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
690 kcal
Vetten
40 gram
Waarvan verzadigd vet
16 gram
Koolhydraten
56 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
22 gram
Zout
6 gram
Meer recepten in de categorie