
Zuurkoolschotel met gehakt en banaan
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
1 kilogram aardappel (geschild, in stukken)
500 gram zuurkool (panklaar)
2 eetlepels honing
200 gram gerookte spekreepjes
2 uien (in smalle ringen)
500 gram rundergehakt
25 gram boter
150 milliliter melk
0 nootmuskaat
2 bananen (in plakjes)
0 paneermeel
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar. Kook de zuurkool 10 minuten. Giet de zuurkool af en meng de honing erdoor.
2. Bak de spekreepjes iets uit in een droge, hete koekenpan. Schep ze uit de pan en houd apart. Bak de uienringen in het bakvet en schep ze daarna uit de pan. Bak het gehakt rul in dezelfde pan.
3. Giet de aardappels af en stamp met de boter, melk, nootmuskaat, zout en peper tot een puree. Maak laagjes van de ingrediënten in de ovenschaal: begin met een laagje zuurkool met daarop plakjes banaan, aardappelpuree, gehakt en ui. Eindig met een laagje aardappelpuree. Verdeel daarover de spekreepjes en bestrooi met paneermeel.
4. Dek de ovenschaal al met aluminiumfolie en zet circa 15 minuten in het midden van de oven. Verwijder het folie en bak de schotel nog 10 minuten verder.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
795 kcal
Vetten
38 gram
Waarvan verzadigd vet
16 gram
Koolhydraten
67 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
41 gram
Zout
4 gram
Meer recepten in de categorie