
Zuurkoolschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
Nederlands
Ingrediënten
500 gram zuurkool
300 gram rundergehakt
1 kilogram zoete aardappelen
1 ui
1 teentje knoflook
70 gram tomatenpuree
8 blaadjes basilicum
Bereidingswijze
1. Schil de zoete aardappel en snijd in stukken. Breng een pan water aan de kook, kook de zoete aardappel 8 - 10 minuten en stamp vervolgens tot een grove puree.
2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de tomatenpuree en het gehakt toe en rul in 8 minuten gaar.
3. Verdeel de zuurkool over de bodem van een ovenschaal, volg met het gehakt en eindig met de zoete aardappelpuree. Plaats de ovenschaal 20 minuten in de oven.
4. Verdeel de zuurkoolschotel over de borden en garneer met de basilicumblaadjes.
Meer recepten in de categorie