
Zuurkoolschotel met kip
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
Nederlands
Ingrediënten
8 drumsticks
150 gram salami (in plakjes)
2 eetlepels zonnebloemolie
1 ui (grof gesnipperd)
1 theelepel paprikapoeder
1 mespunt komijnpoeder (djinten)
250 milliliter kippenbouillon
500 gram zuurkool (uitgelekt)
125 milliliter crème fraîche
750 gram aardappels (gehalveerd, geschild)
2 eetlepels peterselie (gehakt)
Bereidingswijze
1. Bestrooi de kip met zout en peper. Snijd grote salamiplakken in vieren.
2. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de salami krokant. Schep de worst uit de pan en zet apart.
3. Fruit de ui in het bakvet en bak de kip goudbruin. Bestrooi met paprikapoeder en komijn en giet de bouillon erbij.
4. Schep de zuurkool en crème fraîche erdoor en stoof zachtjes 25 minuten.
5. Kook intussen de aardappels met zout gaar. Bestrooi de zuurkoolschotel met de salami en peterselie. Serveer met de aardappels.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
646 kcal
Vetten
39 gram
Waarvan verzadigd vet
16 gram
Koolhydraten
32 gram
Eiwitten
37 gram
Meer recepten in de categorie