Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zuurkoolstamppot met mandarijn, banaan en rozijntjes

Zuurkoolstamppot met mandarijn, banaan en rozijntjes

Ingrediënten

  • 1,2 kilo kruimige aardappels
  • 500 g zuurkool
  • 3 verse mandarijnen
  • 1 rijpe PLUS Fairtrade banaan
  • handjevol rozijntjes
  • 50 ml warme melk
  • 1 Vrije uitloop eidooier
  • 1 tl gladde mosterd
  • 1 rookworst
Zuurkoolstamppot met mandarijn, banaan en rozijntjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken.
  2. Kook de aardappels in een pan met water in ongeveer 20 minuten gaar.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
  4. Pel de mandarijnen en snijd de banaan in plakjes.
  5. Wel de rozijnen in een schaaltje met warm water.
  6. Stamp de aardappels wanneer ze gaar zijn en voeg de melk, eidooier en mosterd toe.
  7. Proef en indien nodig op smaak met peper en zout.
  8. Meng het fruit en de zuurkool door de stamppot en verdeel over een ovenschaal.
  9. Verwarm de zuurkoolstamppot nog 20 minuten in de oven en verwarm ondertussen de rookworst zoals op de verpakking staat aangegeven.