Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zuurkoolstamppot met rookworst

Zuurkoolstamppot met rookworst

Ingrediënten

  • 500 gram Aardappelen
  • 500 gram Zoete aardappel
  • 100 gram Roomboter
  • 3 stuks Rode ui
  • 75 gram Rozijnen
  • 520 gram Zuurkool
  • 1 stuk Zoetzure appel
  • 100 ml Volle melk
  • 150 gram Geraspte kaas
  • 1 stuk Gelderse rookworst
Zuurkoolstamppot met rookworst product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels en zoete aardappels. Snijd de aardappels in stukjes van ongeveer 2-3 x 2-3 cm en de zoete aardappels in stukken van ongeveer 5 x 5 cm. Doe beide soorten aardappel in een grote pan met gezouten water en breng aan de kook. Kook in ongeveer 15 minuten gaar.
  2. Verwarm ondertussen een koekenpan met de helft van de roomboter op middelhoog vuur. Snijd de rode ui in ringen en fruit ten minste 15 minuten in de boter. Breng op smaak met zout en peper. Wel de rozijnen in lauwwarm water.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet en snijd de appel in kleine stukjes van 1 x 1 cm. Verwarm de melk. Giet de aardappels af en stamp met de roomboter en warme melk tot een puree. Roer de appelstukjes door de puree en breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de puree over een ingevette ovenschaal. Top met de zuurkool en geraspte kaas en verwarm ongeveer 15 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten. Verwarm de rookworst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  5. Schep de zuurkoolstamppot in vier borden. Serveer met de gekaramelliseerde ui en rookworst.

    Voedingswaarde

  • Kcal 714
  • Eiwit 23 g
  • Koolhydraten 34 g
  • waarvan suikers 24
  • Vet 50 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 27
  • Vezels 9