
Zuurkoolstamppot met spekjes
4 pers.
ca. 30 min
Overig
Ingrediënten
1 kg kruimig kokende aardappelen, geschild en in stukken
zout
versgemalen peper
500 g zuurkool
75 g boter
200 g magere gerookte spekblokjes
100 ml warme melk (Melkan)
Bereidingswijze
Kook de aardappelen met zout in 20 minuten gaar. Kook intussen de zuurkool met een scheut water 20 minuten. Smelt de helft van de boter en bak hierin de spekblokjes uit. Giet de aardappelen af, giet de melk erbij, voeg de rest van de boter toe en stamp tot een gladde puree. Giet de zuurkool af en schep deze met de spekjes door de puree. Verwarm de stamppot nog even - goed roerend - en voeg zout en peper naar smaak toe.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
515 kcal
Vetten
30 gram
Koolhydraten
44 gram
Eiwitten
16 gram