1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zuurkoolstamppot met spekjes

Zuurkoolstamppot met spekjes

Zuurkoolstamppot met spekjes product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kg kruimig kokende aardappelen, geschild en in stukken
  • zout
  • versgemalen peper
  • 500 g zuurkool
  • 75 g boter
  • 200 g magere gerookte spekblokjes
  • 100 ml warme melk (Melkan)
Bereiden
Kook de aardappelen met zout in 20 minuten gaar. Kook intussen de zuurkool met een scheut water 20 minuten. Smelt de helft van de boter en bak hierin de spekblokjes uit. Giet de aardappelen af, giet de melk erbij, voeg de rest van de boter toe en stamp tot een gladde puree. Giet de zuurkool af en schep deze met de spekjes door de puree. Verwarm de stamppot nog even - goed roerend - en voeg zout en peper naar smaak toe.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 16 g
  • koolhydraten
  • 44 g
  • vet
  • 30 g
  • Kcal
  • 515
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie