
Zuurkoolstamppot met spekjes recept
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Nederlands
Ingrediënten
1 kilogram kruimige aardappel (geschild, in stukken)
500 gram zuurkool
75 gram boter
200 gram mager gerookt spek (in blokjes)
100 milliliter melk (warm)
Bereidingswijze
1. Kook de aardappelen met zout in 20 minuten gaar.
2. Kook intussen de zuurkool met een scheut water 20 minuten.
3. Smelt de helft van de boter en bak hierin de spekblokjes uit.
4. Giet de aardappelen af, giet de melk erbij, voeg de rest van de boter toe en stamp tot een gladde puree.
5. Giet de zuurkool af en schep deze met de spekjes door de puree.
6. Verwarm de stamppot nog even - goed roerend - en voeg zout en peper naar smaak toe.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
510 kcal
Vetten
30 gram
Waarvan verzadigd vet
16 gram
Koolhydraten
41 gram
Eiwitten
14 gram
Meer recepten in de categorie