Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zuurkooltaart met appel en worst

Zuurkooltaart met appel en worst

Ingrediënten

  • 500 gram zuurkool
  • 3 stuks appels
  • 1 stuk rookworst
  • 1 kg aardappelen
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 5 stuks eieren
  • 7 plakken hartige taartdeeg
Zuurkooltaart met appel en worst product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Let op: laat voor gebruik het deeg voor hartige taart minimaal 10 minuten ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een springvorm in met een klontje boter.
  3. Schil en rasp de aardappelen, snijd de appels in kleine blokjes en doe dit ook met de rookworst.
  4. Bekleed de springvorm met het deeg en meng de aardappelrasp met de appel, de zuurkool, de mosterd, de eieren en de crème fraîche.
  5. Schep het zuurkoolmengsel in de springvorm en plaats deze 35-40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  6. Snijd de taart in gelijke punten en verdeel over de borden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 630
  • Eiwit 30 g
  • Koolhydraten 67 g
  • waarvan suikers 15
  • Vet 25 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 9
  • Vezels 10