
Zuurkooltaart met appel en worst
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram zuurkool
3 stuks appels
1 stuk rookworst
1 kg aardappelen
1 eetlepel grove mosterd
5 stuks eieren
7 plakken hartige taartdeeg
Bereidingswijze
Let op: laat voor gebruik het deeg voor hartige taart minimaal 10 minuten ontdooien.
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een springvorm in met een klontje boter.
2. Schil en rasp de aardappelen, snijd de appels in kleine blokjes en doe dit ook met de rookworst.
3. Bekleed de springvorm met het deeg en meng de aardappelrasp met de appel, de zuurkool, de mosterd, de eieren en de crème fraîche.
4. Schep het zuurkoolmengsel in de springvorm en plaats deze 35-40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
5. Snijd de taart in gelijke punten en verdeel over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2649 Kj
Calorieën
630 kcal
Vetten
25 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
67 gram
Waarvan suikers
15 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
30 gram