

Zwarte rijstsalade
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
9.40 voor 4 pers.
Ingrediënten
200 gram Zwarte rijst
1 eetlepel Roomboter
4 stuks PLUS Boerentrots Varkenssaucijzen 4 st
1 Teen Knoflook
1 stuk Citroenen
2 eetlepel Honing
2 eetlepel Olijfolie mild
1 stuk Jonagold
1 stuk Paprika
100 gram Pistache
2 stuks Bosuien
Bereidingswijze
1. Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat en laat afkoelen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de varkenssaucijs rondom aan tot dit gaar is.
2. Snijd intussen voor de dressing de knoflook fijn en meng dit samen met de sap van een halve citroen, de honing en de olijfolie.
3. Ontkern de appel en snij in plakjes en snijd de paprika in blokjes. Hak de pistachenoten grof en snijd de bosui in ringen.
4. Meng de rijst met de dressing, de appel, paprika, pistachenoten en bosui. Garneer optioneel met koriander. Serveer de rijstsalade met de varkenssaucijs.
Meer recepten in de categorie