
Zweedse balletjes met een frisse salade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram gemengd gehakt
1 bosje radijsje
1 stuk bleekselderij
1 stuk ui
1 stuk ei
50 gram paneermeel
1 theelepel kruidnagel gemalen
1 theelepel kaneel
20 gram krulpeterselie
1 stuk citroen
450 gram tuinerwten
4 eetlepels zwarte bessenjam
1 eetlepel gedroogde dille
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de ui. Snijd de bleekselderij in reepjes, de radijs in partjes en hak de peterselie fijn. Pers het sap uit de citroen.
2. Breng een pan met water aan de kook, kook de tuinerwtjes 4 minuten, giet af en zet opzij.
3. Meng het gehakt met de ui, het paneermeel, het ei, de kaneel, de kruidnagel en de helft van de peterselie. Rol vervolgens balletjes van ongeveer 3 centimeter groot.
4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de balletjes in 4 minuten rondom goudbruin. Zet het vuur laag, plaats de deksel op de pan en bak de balletjes in 8 minuten gaar.
5. Meng de tuinerwtjes met de radijs, de bleekselderij, het citroensap en de dille tot een frisse salade.
6. Garneer de balletjes met peterselie en serveer met de zwarte bessenjam en de salade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2398 Kj
Calorieën
570 kcal
Vetten
29 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
42 gram
Waarvan suikers
20 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
32 gram