
Zweedse gehaktballetjes met tuinerwtjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram rundergehakt
400 gram tuinerwten (diepvries)
1 stuk ei
4 eetlepels halfvolle melk
1 snufje nootmuskaat
0 theelepel gemberpoeder
1 stuk ui
100 gram paneermeel
1 kg aardappelen
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de ui zeer fijn. Meng het gehakt met de ui, het ei, de halfvolle melk, de nootmuskaat, de gemberpoeder en de paneermeel. Kneed alle ingrediënten goed door en draai er gelijke balletjes van.
2. Breng vervolgens een ruime pan met water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd ze doormidden. Kook de aardappelen 18 minuten, giet af en bewaar in de pan.
3. Verhit ondertussen een klontje boter in een koekenpan en braad de gehaktballetjes in 8-10 minuten rondom goudbruin en gaar.
4. Bereid de tuinerwten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Stamp vervolgens de aardappelen fijn, voeg een klontje boter toe en roer tot een smeuïge puree.
6. Verdeel de aardappelpuree met de Zweedse gehaktballetjes en de tuinerwten over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2907 Kj
Calorieën
691 kcal
Vetten
23 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
74 gram
Waarvan suikers
4 gram
Vezels
13 gram
Eiwitten
41 gram