Met deze 3 recepten voeg je meer pit toe aan jouw gerechten. Kies je voor de bekende smaakmaker oelek, de meest basis sambal die er is. Hou je niet van pittig? Dan hebben we een smaakvol recept voor sambal badjak. Kokos en sambal? Ja zeker! Een combinatie die je smaakpapillen doen wakker schudden.

Zelf sambal maken: 3 basisrecepten
Sambal maken is minder ingewikkeld dan je denkt en daarbij heb je volledig controle over de smaak, omdat je zelf bepaalt hoeveel kruiden en specerijen je gebruikt. Met nog geen 30 minuten werk, kan je weken lang genieten van je eigen sambal.

Sambal oelek
Wie kent deze smaakmaker nou niet? Oelek is 1 van de bekendste in het rijtje "sambal" en tevens ook een goede basis om andere soorten sambal te maken. Snel klaar, super makkelijk, tikkeltje pittig, maar erg lekker!
Sambal badjak
Als je voor een mildere sambal wilt gaan dan is deze badjak de perfecte keuze. Omdat de hete pepers hier eerst gebakken worden, zwakt de pittigheid wat af. Dus staat het zweet je net te hoog bij het eten van sambal oelek? Probeer deze badjak eens uit!


Kokos sambal
Je kan deze kokos sambal maken op basis van oelek of badjak.Dus of je nu voor pittig of wat milder kiest, de smaak van geraspte kokos geeft een verfrissende draai aan dit recept. Probeer het zelf maar!