Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

Monte Tessa Primitivo IGP product foto
Monte Tessa

Primitivo IGP

Per fles 75 cl
 (Per liter
€ 7,99)
5.99 599

Handige informatie over dit product

In de Grote Hamersma geeft wijnschrijver Harold Hamersma de allerbeste wijnen de eretitel ‘DGH-wijn’. Harold Hamersma bekroont elk jaar weer diverse PLUS wijnen tot DGH-wijn.
NIX 18
Ben je jonger dan 25 jaar? Laat je legitimatie zien als je de boodschappen ontvangt. Aan mensen onder de 18 jaar verkopen wij geen alcohol en tabak.
Karakter
De Primitivo is afkomstig uit Puglia en wordt verbouwd op een hoogte van 200-400 meter boven zeeniveau. De wijnstokken staan aangeplant op een bodem die bestaat uit zand,klei en kalk. Dit zorgt voor een intense neus met tonen van fruit, jam en kruiden. Een mooie zachte volle smaak begeleid door mooie tannines in de afdronk. Na de malolactische fermentatie in een RVS tank rijpt de wijn in een Franse durmast houten vaten voor 5 maanden. Vervolgens wordt de wijn gebotteld en rijpt de wijn in de fles gedurende 4 maanden alvorens de wijn wordt "gereleased".
Wijnsmaak
Herkomst
Italië, IGT Puglia
Druif
Primitivo
Serveren
Ongekoeld 16-18°C
Wijnhuis
Monte Tessa is een producent met fijne wijnen uit verschillende gebieden van Italie.
Bekroningen
In de Grote Hamersma geeft wijnschrijver Harold Hamersma de allerbeste wijnen de eretitel ‘DGH-wijn’. Harold Hamersma bekroont elk jaar weer diverse PLUS wijnen tot DGH-wijn.

Proefnotitie

Kleur
Intens rood
Geur
Rood fruit en wat kruiden.
Smaak
Volle ronde wijn vol sappig rood fruit.
Bewaaradvies
Nu drinken
Lekker bij
  • Lam
  • Rund

Over onze prijs- en productinformatie

Bij PLUS doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk is. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingrediënten, voedingswaarden, dieet of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden u daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze consumentenservice.