PLUS is er trots op dat zij, als enige supermarkt in Nederland, GIJS producten aanbiedt. GIJS selecteert al 15 jaar voor PLUS de lekkerste producten uit Nederland met een betekenisvol verhaal. Van ambachtelijk gebakken Twentse appelcake van bakker Roeland, echte boerenkaas gemaakt door de boer zelf op de boerderij, eitjes van de (dier)vriendelijkste boerderij van Nederland en heerlijke droog gezouten spek en hamreepjes van slager Stephan Zwiers
GIJS wordt altijd gemaakt door Hollandse boeren en makers en vaak kleinschalig en op ambachtelijke wijze. En met passie. Dat proef je.

Woord vanuit GIJS:
“Ik wil je laten kennismaken met bijzondere smaken en de mooiste producten. Er is zoveel moois en lekkers waar ik je van wil laten genieten. Ik ben continue op zoek naar nieuwe pareltjes. Niet alleen van vroeger, maar ook van nu. Dit gaat over échte smaak, direct van de makers. En deze makers zijn niet zomaar boer, bakker, teler, slager of visser geworden. Nee, ze worden gedreven door de aandacht voor hun product. Samen maken zij de lekkerste producten. Waarom? Omdat ze gewoonweg geloven in unieke recepten die net even beter en anders zijn dan de standaard. Die smaak willen we graag doorgeven.
We geloven in een absolute heldere en transparante keten waarin de maker en zijn product centraal staat. Met elkaar bouwen we aan een unieke reeks van producten met alle zorg en aandacht die we in ons hebben. Zo van het land bij jou op tafel. Waarom gewoon als het ook bijzonder kan?
Er is altijd meer te proeven.
Wij zijn samen Gijs!"

Échte boerenkaas, bereid met weidemelk De boerenkazen van GIJS, zijn kazen die nog op authentieke wijze op de boerderij worden gemaakt. De boeren gebruiken hiervoor verse (rauwe) melk van eigen koeien. Het resultaat is een heerlijk volle en krachtige smaak die uniek is voor boerenkaas. Afhankelijk van de duur van de rijping is het resultaat een jonge of juist oude boerenkaas. Alle boerenkazen van GIJS zijn gemaakt van melk van koeien met weidegang. Dit betekent dat de koeien van het voorjaar tot in het najaar ten minste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de wei lopen.

De lekkerste gerookte spek en hamreepjes uit Lith rookt slager Stephan Zwiers. Dit gebeurt volgens de traditionele manier, langzaam en koud roken. Het vlees wordt met de hand gezouten en langzaam gerookt op beuken hout. Door de traditionele bereiding zonder toevoegen van water zal het ook beter en lekker krokant weg bakken in de pan.

Puur sap van Hollands fruit Voor de fruitsappen werkt GIJS nauw samen met een aantal telers. Zoals Dirk-Jan van Lutterveld uit Kesteren in de Neder-Betuwe. Op de fruitboerderij De Palmershof worden alle appels en peren op milieuvriendelijke wijze en met passie verzorgd. Dirk-Jan teelt en selecteert de lekkerste appel- en perenrassen voor de GIJS sappen. Een schone taak, want er gaat maar liefst één kilo fruit in een fles sap. De telers leveren het fruit aan bij de perserij waar het tot sap wordt geperst. Aan het sap wordt verder niets toegevoegd. 100% puur dus!

Twentse Krentenwegge en appelcake In Oldenzaal staat de bakkerij van Roeland Huiskes. Zijn familie maakt al generaties lang brood en vruchtenbrood volgens Twentse receptuur. Voor GIJS maakt Roeland Huiskes onder andere de dubbelgevulde krentenwegge. Bij dit krentenbrood gaan er twee keer zoveel krenten in het deeg: dit maakt het brood extra smaakvol en smeuïg. Voor de GIJS Appelcake gebruikt Roeland Hollandse Goudreinetten, een appel-ras wat als het ware wegsmelt in de cake.