Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

Biologische producten

Biologische producten

Er staan steeds meer biologische producten op het schap. Te herkennen aan het groene schaplabel en het groene blaadje op de producten: het Europese keurmerk voor biologische producten. Dan weet je zeker dat het product voldoet aan de EU-regels voor biologische landbouw.
Onder ons eigen merk Biologisch PLUS en o.a. de merken BIO+ en Smaakt vind je onder meer: koffie, thee, rijst, ontbijtgranen, aardappelen, zuurkool, broccoli, komkommer, appels, bananen, eieren, boter, melk, yoghurt, vlees, vis en nog zoveel meer. 

Kortom: kies ook eens voor biologisch, bij PLUS ben je aan het juiste adres!

Biologisch, smaakt goed, voelt goed

Biologische producten zijn goed voor jou, goed voor de boeren, goed voor de dieren en goed voor het milieu. Het is dan ook logisch dat bij PLUS, als Meest Verantwoorde Supermarkt van Nederland, dit assortiment snel groter wordt.

Goed voor jou: Biologische producten zijn geproduceerd op de meest natuurlijke manier, op een gezonde bodem en zonder kunstmest. Dat levert gezonde en pure producten op met een voortreffelijke smaak!

Goed voor boeren: Een biologische boer besteedt veel zorg en aandacht aan zijn grasland en dieren. Biologisch boeren kost vaak wat meer tijd en ruimte en heeft soms een wat lagere opbrengst per hectare. Bij PLUS houden we daar rekening mee. Biologische boeren krijgen voor hun producten de meerprijs die bij biologisch past.

Goed voor dieren: In de biologische veehouderij wordt veel nadruk gelegd op het natuurlijke gedrag van het dier. Diervriendelijkheid staat voorop. De dieren worden goed verzorgd, krijgen biologisch voer, hebben veel ruimte met genoeg stro en kunnen lekker naar buiten.

Goed voor het milieu: Bij biologische landbouw en veehouderij is een gezonde bodem is de basis. Daar komen geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest aan te pas. Dat is goed voor de biodiversiteit! Zo zie je in biologische weilanden veel verschillende soorten grassen, kruiden, bloemen, bijen en weidevogels.

Vanaf nu: 1 kilo biologische aardappelen voor dezelfde vaste lage prijs!

Bij PLUS houden we van betaalbaar. Én van het milieu. Daarom zijn vanaf nu onze 1 kilo zakken kruimige en vastkokende aardappelen standaard biologisch, waar jij niets extra voor betaalt. PLUS legt zelf het prijsverschil bij, zodat de boer wel de meerprijs krijgt die past bij biologisch. Zo smaken je piepers nóg beter!

Voor de lekkerste zuivel betaal je bij ons niets extra

Al onze huismerk melk en yoghurt is biologisch! En dat voor dezelfde prijs zoals je gewend was. Heerlijk natuurlijke zuivel voor jou, van koeien die biologisch voer krijgen en veel ruimte hebben. En het mooie is: jij betaalt geen cent meer, maar de boer krijgt natuurlijk wel de meerprijs die hoort bij biologisch.

 

Lees meer over biologische zuivel Bekijk ons volledige assortiment biologisch zuivel

Maak kennis met ons biologisch assortiment! 

Ons assortiment biologische producten wordt snel groter! Neem onze Biologisch PLUS kaas, gemaakt van melk van koeien die 180 dagen per jaar, 8 uur per dag naar buiten mogen. Of onze Biologisch PLUS aardappelen, verantwoord geteeld met alleen natuurlijke bestrijdingsmiddelen en meststoffen. Vers van het land, puur van smaak. En wat dacht je van onze biologische panklare groenten, van de volle grond, geteeld op een gezonde bodem in ons Nederlandse klimaat. Laat ook onze biologische appels je smaken. Die eet je lekker en gerust met de schil. Hier hebben we een aantal biologische producten voor je verzameld. Welke ga jij proberen? 

Een selectie biologische producten

Bekijk ons volledige biologische assortiment

Pilot Nutri-Score op Bio+ en Biologisch PLUS producten

PLUS is een pilot gestart met het afbeelden van de Nutri-Score op biologische producten van Bio+ en Biologisch PLUS. Met Nutri-Score kun je makkelijker gezondere keuzes maken. Meer weten over wat Nutri-Score is en hoe de Nutri-Score voor onze producten wordt berekend? Alle informatie over Nutri-Score en de pilot die we bij PLUS gestart zijn lees je hier.