1. PLUS/
  2. Over PLUS
  3. /PLUS als organisatie
  4. /PLUS Holding

PLUS Holding

Begin 2022 is de fusie tussen PLUS en Coop bekrachtigd en is PLUS Holding B.V. opgericht (bekijk hier het organogram). De coöperatieve foodretailorganisatie, met een landelijk netwerk van 550 winkels, kent een marktaandeel van 10,5% en is daarmee de derde servicesupermarkt van Nederland. PLUS Holding B.V. staat aan het hoofd van de diverse werkmaatschappijen binnen de PLUS Groep. Coöperatie PLUS U.A. is de enige aandeelhouder van PLUS Holding B.V.. Onder de holding vinden de diverse activiteiten van de PLUS Groep plaats, zoals deze ook binnen de voormalige Coop- en PLUS organisatie waren georganiseerd. Het gaat om onder andere de exploitatie van de eigen filialen en de eigen groothandels. Op termijn worden deze Coop en PLUS entiteiten verder geïntegreerd binnen PLUS Holding B.V..

PLUS-website-webshop:/PLUS_RGB_2016_diap-plane.jpg

De supermarkten

PLUS Holding telt landelijk ruim 550 supermarkten. 400 daarvan worden gerund door zelfstandig ondernemers, ongeveer 150 vestigingen zijn filialen. De ruim 300 Coop-winkels worden tot en met 2025 omgebouwd naar PLUS.

Logistiek

Het servicekantoor van PLUS is gevestigd in Utrecht. Het servicekantoor van Coop gaat op termijn samen met het servicekantoor van PLUS. Voor de PLUS formule zijn er drie regionale distributiecentra in Haaksbergen, Ittervoort en Hendrik-Ido-Ambacht, en een landelijk distributiecentrum in Middenbeemster. Een nieuw, volledig gemechaniseerd en duurzaam distributiecentrum voor kruidenierswaren opent begin 2023 in Oss. Op termijn zal dit DC de overige vier distributiecentra vervangen. Coop heeft distributiecentra in Gieten en Deventer en een distributiecentrum voor E-commerce activiteiten in Almere. In Deventer wordt gebouwd aan een nieuw, modern en duurzaam distributiecentrum voor de uitlevering van versproducten. Dit DC zal naar verwachting in 2024 het bestaande vers-distributiecentrum van Coop in Deventer vervangen. Op termijn krijgen deze distributiecentra een rol in de logistieke organisatie van de PLUS formule.

Deelnemingen

De PLUS Groep heeft onder meer een deelneming van 33% in Heveck Vriesvers B.V., en 45% in SPAR Holding B.V..