1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Verantwoord
  4. /Smaakvolle producten van Nederlandse bodem
« TERUG
GIJS producten

10 jaar smaakvolle producten van Nederlandse bodem

PLUS is er trots op dat zij, als enige supermarkt in Nederland, GIJS producten aanbiedt. GIJS selecteert al 10 jaar voor PLUS de lekkerste producten uit Nederland met een betekenisvol verhaal. Van aardbeien die op dat ene juiste moment worden geplukt, echte boerenkaas gemaakt door de boer zelf op de boerderij, karnemelk dat nog écht wordt gekarnd, eitjes van de (dier)vriendelijkste boerderij van Nederland en fruitspread die nog handmatig wordt gekookt door Sipke.

GIJS wordt altijd gemaakt door Hollandse boeren en makers en vaak kleinschalig en op ambachtelijke wijze. En met passie. Dat proef je.

Kaas, ei en zuivel. GIJS producten.

Échte boerenkaas, bereid met weidemelk
De boerenkazen van GIJS, zijn kazen die nog op authentieke wijze op de boerderij worden gemaakt. De boeren gebruiken hiervoor verse (rauwe) melk van eigen koeien. Het resultaat is een heerlijk volle en krachtige smaak die uniek is voor boerenkaas. Afhankelijk van de duur van de rijping is het resultaat een jonge of juist oude boerenkaas. Alle boerenkazen van GIJS zijn gemaakt van melk van koeien met weidegang. Dit betekent dat de koeien van het voorjaar tot in het najaar ten minste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de wei lopen.

Het vriendelijkste ei van Nederland
De GIJS vrije-uitloopeieren komen van de Zorgboerderij van kippenhouder David Janssen uit Veulen. De Zorgboerderij biedt dagverzorging aan ouderen met een beperking. Zij helpen met het rapen en verpakken van de GIJS eieren. De kippen van David worden met liefde en respect verzorgd én gevoerd. Zo is het kippenverblijf helemaal afgestemd op het natuurlijke gedrag van de kip. Met een uitgestrekt buitenverblijf en een grote overdekte uitloop met bomen en speeltjes. De Dierenbescherming bekroonde hem niet voor niets met een 3 sterren Beter Leven kenmerk.

De lekkerste verse boerderijzuivel
De zuivelboerderij van Ernst van der Schans staat in Well, het groene hart van de Bommelerwaard. Sinds 1990 bereidt Ernst zijn eigen zuivel. De melk van zijn koeien wordt dagelijks vers verwerkt tot de lekkerste zuivelproducten zoals yoghurt, vanille vla of karnemelk. Karnemelk van GIJS wordt nog traditioneel gekarnd. En dat is uniek! Aan de melk wordt geen melkzuurbacterie toegevoegd om tot de gewenste smaak van karnemelk te komen. Met karne wordt het vette deel (boter) van de melk gescheiden. Wat overblijft is dus mager, maar juist heel vol, met een milde smaak en met dat lekkere frisse zuurtje. Verser kan het niet!

Sap, aarbeien en schol van GIJS

Puur sap van Hollands fruit
Voor de fruitsappen werkt GIJS nauw samen met een aantal telers. Zoals Dirk-Jan van Lutterveld uit Kesteren in de Neder-Betuwe. Op de fruitboerderij De Palmershof worden alle appels en peren op milieuvriendelijke wijze en met passie verzorgd. Dirk-Jan teelt en selecteert de lekkerste appel- en perenrassen voor de GIJS sappen. Een schone taak, want er gaat maar liefst één kilo fruit in een fles sap. De telers leveren het fruit aan bij de perserij waar het tot sap wordt geperst. Aan het sap wordt verder niets toegevoegd. 100% puur dus!

Hollandse aardbeien – het hele jaar
GIJS aardbeien worden pas geplukt als ze écht rijp en op hun allerlekkerste zijn. In de zomer van de volle grond. Onze winteraardbeien komen van teler Arno Loos. Van oktober t/m mei levert Arno heerlijk zoete Hollandse aardbeien. De kas waarin Arno zijn Elsanta en Sonata aardbeien teelt is bijzonder duurzaam. Voor de teelt wordt regenwater gebruikt dat in grote bassins wordt opgevangen. Dankzij de kunstmatige belichting heeft Arno zelfs in hartje winter smaakvolle zoete aardbeien.

Duurzame verse scholfilet
De GIJS schol komt van vissersboot PD 147 van schipper Albert de Boer en zijn Urker vissersmannen. Deze scholfilet wordt in de Noordzee gevangen. Er wordt bij de vangst optimaal rekening gehouden met het behoud van het milieu én het welzijn van de vissen. Zo worden de schollen direct pijnloos verwerkt op de boot. Ook worden ze niet in de paaitijd gevangen, wat goed is voor de visstand.

Deel:

GIJS producten

OOK INTERESSANT