Je gebruikt een verouderde browser
Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.
Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.
Ben je een liefhebber van kaas? Verheug je dan maar, want er is weer graskaas verkrijgbaar. Bij PLUS houden we van graskaas uit het Noord-Hollandse Lutjewinkel die wordt gemaakt van 100% weidemelk. Dit is melk van koeien die minstens 120 dagen per jaar, zes uur per dag, lekker buiten grazen. Een heerlijke traktatie van de Hollandse lente!
Kaas van de eerste weidemelk
Elke liefhebber van jonge kaas kijkt ernaar uit: het moment dat er weer graskaas in de winkel ligt. Deze typische lentekaas is gemaakt van de eerste weidemelk van het voorjaar. Voor Klaverland Graskaas wordt weidemelk uit de provincie Noord-Holland gebruikt. In de polders waar nu de koeien grazen, was vroeger zee. De nog wat zilte grond is een rijke voedingsbodem voor mals gras: de ideale basis voor een supersmeuïge kaas. Klaverland Graskaas heeft slechts vier weken gerijpt, is ongekend romig van smaak en zijdezacht van karakter. Klaverland Graskaas is vanaf ongeveer eind mei verkrijgbaar bij PLUS. Het is een echte seizoenstraktatie, want meestal is graskaas maar een week of vier beschikbaar. Wees er dus op tijd bij!
Zacht en smeuïg
“Graskaas is heerlijk voor bij de borrel” aldus, Gert Roseboom. Gert is kaasmeester bij kaasleverancier Zijerveld. Hij vertelt dat graskaas zijn bijzondere smaak echt te danken heeft aan de samenstelling van het verse gras in het voorjaar. “Dat geeft een andere smaak aan de melk.” Het productieproces van graskaas is verder hetzelfde als van andere jonge kaas. “Als de kazen liggen te rijpen in het pakhuis, is het verschil wel goed merkbaar”, legt hij uit. “Graskaas is namelijk een stuk zachter”. Dat zachte karakter en de smeuïge smaak komen wat Gert betreft het best tot hun recht als je de graskaas op kamertemperatuur laat komen en in blokjes snijdt voor bij de borrel.
Tip
Wist je dat graskaas ook lekker is voor bij de barbecue? Bij de barbecue doet brood met graskaas het goed! Probeer eens het recept van stokbrood met kruidenboter en graskaas.
Proef de Hollandse lente met deze drie lekkere recepten met graskaas. Eet smakelijk!
Zacht pittige aardappelsalade met graskaas
Bijgerecht
Ca. 25 minuten
4 personen
Ingrediënten
Ingrediënten
Romige gnocchi met doperwten, spinazie en graskaas uit de oven
Hoofdgerecht
Ca. 30 minuten
4 personen
Ingrediënten
Ingrediënten
Brunchkrans met roerei, gerookte zalm, bieslook en graskaas
Deel:
Lunchgerecht
Ca. 40 minuten
4 personen
Ingrediënten
Ingrediënten
OOK INTERESSANT