1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Tips
  4. /Barbecue en bier: een perfecte combinatie
« TERUG
Barbecue en bier: een perfecte combinatie

Barbecue en bier: een perfecte combinatie

Het is de trend van deze zomer: speciale biertjes. Wist je dat je er ook prima mee kan combineren bij gerechten? En er zelfs mee kan koken. Met onze suggesties wordt je barbecue een bierbecue! 

Feitje: maar liefst 61% van de mannen drinkt het liefst een biertje bij zijn burger van de grill. En dat komt niet alleen door het verfrissende koolzuur. Zoet, zuur, bitter. Bier is er in zoveel smaken en dat maakt het een echte allemansvriend passend bij ieder barbecuegerecht. En je kunt er ook heerlijk mee koken! Benieuwd welke bieren deze week in de aanbieding zijn? Bekijk hier al onze bieraanbiedingen.

Bierbecue
Voor de perfecte bierbecue kies je een biertje met dezelfde smaaktonen als het gerecht. Hoe zwaarder het gerecht, hoe zwaarder je bier mag zijn. Witbier past prima bij kip of een zomerse salade. Een steak combineert goed met stoerder, donker bier. Gek op vis van de grill? Drink er dan een glaasje weizenbier en blond bier bij.

Marineren met bier
Met (speciaal)bier kun je ook een extra dimensie aan je gerecht toevoegen. Vlees kun je prima marineren in amberbier of donkerbier met kruiden als knoflook, rozemarijn, tijm en laurierblad. Zo wordt het vlees ook nog eens heerlijk mals. Marineer vis in een mengsel van witbier, wat citroen en lichte kruiden als dille en dragon voor een verrassend lekker resultaat.

Pocheren met bier
Vlees kun je ook voorgaren (pocheren), voor het de grill op gaat.

Deel:

Lekker bij PLUS

OOK INTERESSANT