1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Tips
  4. /Verfrissende zomerbieren voor bij de BBQ
« TERUG
Verfrissende zomerbieren voor bij de BBQ

Verfrissende zomerbieren voor bij de BBQ

Een goede dorstlesser bij een hete barbecue, dat zijn de speciaalbieren van PLUS. Of je nu even snel de barbecue aansteekt, of groot uitpakt in het weekend met vrienden of familie: een verfrissend zomerbiertje mag niet ontbreken.

Lentebok bieren
Probeer dit voorjaar ook eens een Lentebok. Dit biertype is een relatief licht bier met wat meer alcohol en, in tegenstelling tot zijn broertje (de Herfstbok), blond van kleur. Lentebok wordt in de periode tussen 21 maart en 21 juni verkocht. Bokbier is een van oorsprong Duits bier, met een moutige, karamelachtige smaak van zo rond de 6,5% alcohol. Tegenwoordig zijn de regels voor het gisten niet meer zo streng. Omdat er steeds meer bieren van dit type beschikbaar komen proberen brouwers hun eigen stempel te drukken op het biertype met een eigen interpretatie, of speciale toevoegingen.

Lentebok is in de basis meestal vrij zoet en soms wat plakkerig, maar fruitige ondertonen en hoparoma geven het bier meer body, frisheid en karakter.

Tip
dit bier past daardoor uitstekend bij gerechten van dit seizoen zoals geitenkaas, salades, verse asperges en het licht pittige karakter van gegrild of geroosterd vlees.

Lentebok

Wit/weizen bieren
Weizen betekent tarwe maar waar komt de naam “Witbier” vandaan? Over het woord “wit” doen verschillende theorieën de ronde. Het kan komen door de Duitse en de Franse benaming Weißbier en bière blanche. Witbier is bier van hoge gisting dat niet alleen met tarwemout, maar ook met gerstemout wordt gebrouwen. Schrik niet als witbier (of weizen) troebel is - beiden worden niet gefilterd. Het alcoholpercentage ligt meestal tussen 5 en 6 procent. Witbier is niet hetzelfde als weizenbier. Het grote verschil tussen witbier en weizenbier is dat in witbier ook toevoegingen, zoals koriander en sinaasappelschil, worden gebruikt. Dit maakt het bier extra fris. Perfect voor bij de barbecue!

Wit / Weizen

Mexicaanse bieren
Wat maakt een Mexicaans bier nu zo bijzonder? Deze bieren bevatten van origine de typisch Mexicaanse grondstoffen maïs en/of rijst, en over het algemeen weinig hop. De bieren hebben daardoor een zeer lichte/zachte smaak. De alcoholpercentages liggen veelal rond de 4,5% tot 5% en daarmee is het qua alcohol wat lichter dan de gemiddelde pils.

Aangezien het bier heel toegankelijk is qua smaak, kun je er het beste ook lichte gerechten bij nuttigen. Lichtpittige gerechten uit de Mexicaanse keuken maken een leuke combinatie, zoals nacho’s en tortilla’s. Maar probeer ze ook eens uit in combinatie met lichte visgerechten.

Mexicaans

Deel:

OOK INTERESSANT