Utrecht, 18 maart 2021 - PLUS stimuleert een bewuste keuze voor Goed Eten. De supermarkt introduceert daarom onder haar kwaliteitsmerk Korenlanders nu koolhydraat verlaagd brood. Gezondheid is het afgelopen jaar in het leven van veel Nederlanders nog belangrijker geworden. Uit eigen onderzoek van PLUS onder bijna 1350 vaste PLUS klanten blijkt dat gezondheid en eerlijke productie erg belangrijk worden gevonden bij het kopen van producten.
Nieuw recept
Het aantal koolhydraten is dankzij een nieuw recept verlaagd met 45%, waarbij kwaliteit en smaak voorop zijn blijven staan. Er zijn extra tarwevezels, eiwitten, zaden, pitten en zuiver water aan het recept toegevoegd. Hierdoor ontstaat er een mals en kwalitatief lekker brood. Het percentage volkorentarwemeel is verlaagd. Uit het onderzoek bleek ook dat een derde van de PLUS klanten het belangrijk vindt dat PLUS meer producten biedt met minder suiker en/of koolhydraten. Het Korenlanders koolhydraat verlaagd brood helpt het koolhydraten intake te balanceren met dubbel zoveel vezels per 100 gram vergeleken met ander volkorenbrood.
Nanouk van Leeuwen, senior category manager Brood bij PLUS: “Volkoren brood is gezond. Het zit immers in de schrijf van vijf van het Voedingscentrum. Omdat veel Nederlanders letten op hun koolhydraatinname hebben we deze koolhydraat verlaagde variant aan ons bestaande assortiment toegevoegd. We hebben er goed op gelet dat het brood naast voedzaam, ook nog eens heel lekker is en dat voor echt een heel scherpe prijs.”
Klanten herkennen het koolhydraat verlaagd brood aan de vertrouwde Korenlanders broodzakken met daarop de ‘koolhydraat verlaagd’ sticker. De verkoopprijs is 2,99 euro voor een heel brood.
Bron: Online kwantitatief onderzoek van PLUS onder 1332 vaste PLUS klanten. Het onderzoek vond plaats van 19 t/m 25 februari 2021.