Utrecht, 19 mei 2021 – PLUS introduceert deze week 10 nieuwe vleesvervangers onder het PLUS huismerk. Vleesvervangers zijn populair bij Nederlanders. Van alle Europeanen eten Nederlanders per persoon de meeste vleesvervangers en geven hier het meeste geld aan uit*. Het assortiment vleesvervangers groeit. Ook bij PLUS. Met het vergroten van het aanbod maakt PLUS een dag zonder vlees nog aantrekkelijker.
Steeds meer mensen kiezen vanuit verschillende overwegingen, voor een of meer dagen zonder vlees; dierenwelzijn, milieu en de eigen gezondheid. Het aantal mensen in Nederland dat vegetarisch eet is de afgelopen twee jaar met 150% gegroeid blijkt uit onderzoek** in opdracht van de Vegetariërsbond. Het percentage mensen dat elke dag vegetarisch eet (inclusief veganisten) is gestegen tot 3.9% Vooral bij mensen onder de 40 jaar is vegetarische voeding populair. Bijna 7% van deze groep eet elke dag vegetarisch.
Isabel Boerdam, initiatiefnemer Nationale Week Zonder Vlees: “Elk jaar tijdens de Nationale Week Zonder Vlees merken we dat vleesvervangers voor velen de eerste stap is naar een dag vegetarisch. Met deze uitbreiding van het vleesvervanger assortiment verlaagt PLUS (partner van de Week Zonder Vlees), de drempel om minder vlees te eten – zelfs voor vleesliefhebbers.”
Floris de Graad, directeur Vegetariërsbond: “Vegetarische voeding zit behoorlijk in de lift. Ons eten zal in de toekomst voor een groter deel plantaardig zijn. Het mooie is dat we door onze voedselkeuze daadwerkelijk bij kunnen dragen aan duurzaamheid en minder dierenleed. Onderschat de invloed die je met je vork uit kunt oefenen niet! Door het steeds breder wordende aanbod is het tegenwoordig erg makkelijk om je favoriete gerecht vegetarisch te maken. Voor de toekomst is bepalend wat de supermarkten zoals PLUS in het schap leggen.”
Het assortiment vleesvervangers onder het PLUS huismerk wordt uitgebreid met vegetarische kipstukjes, een hamburger, kaasschnitzel en een groenteburger. Daarnaast stromen ook producten in die plantaardig zijn zoals vegetarische balletjes, wokstukjes en rulstukjes gehakt. De kipstukjes en vegetarische balletjes zijn een bron van eiwitten, ijzer en vitamine B12. Door deze uitbreiding telt het assortiment PLUS Huismerk vleesvervangers nu 16 producten. Hiermee biedt PLUS een compleet assortiment dat bovendien aantrekkelijk geprijsd is
Gekozen Huismerkproduct van het Jaar 2021Afgelopen september introduceerde PLUS onder haar huismerk al vleesvervangers die vers en 100% plantaardig zijn. De veganistische vleesvervangers zijn vers. Het gehakt kan bijvoorbeeld voor verschillende gerechten gebruikt worden zoals in pastasauzen en voor gehaktballen. De PLUS vleesvervangers vallen in de smaak bij de consument. Het verse vegetarische gehakt is uitgeroepen tot Gekozen Huismerkproduct van het Jaar 2021. De vleesvervangers zijn van soja of tarwe gemaakt en bevatten veel minder vet dan het vergelijkbare vleesproduct, waardoor ze gezonder zijn. De verse vleesvervangers bevatten ijzer, vitamine B12 en zijn een bron aan eiwit en zijn daardoor een goede vleesvervanger.
* Onderzoek marktonderzoeksbureau Nielsen, in opdracht van non-profit organisatie ProVeg.** Deze cijfers zijn door de vegetariërsbond bekend gemaakt op 1 november 2020.PLUS vleesvervangers Huismerkproduct van het Jaar 2021.