
Aziatisch geroosterde beenham met ananas
Hoofdgerecht
1 pers.
ca. 40 min
Aziatisch
Ingrediënten
600 gram beenhammen (naturel)
3 ananasschijven (gehalveerd, blik)
1 sinaasappel (rasp en sap)
150 gram bruine basterdsuiker
100 milliliter honing
2 teentjes knoflook (geperst)
1 rode peper (fijngehakt)
3 eetlepels sojasaus
2 steranijs
1 verse gember (ca. 3 cm, in dunne plakjes)
1 kaneelstokje
Bereidingswijze
1. Verhit de ingrediënten voor de glaze 15-20 minuten op een lage stand, tot de saus iets is ingedikt.
2. Laat de beenham circa 30 minuten marineren in de glaze. Verwijder daarna de steranijs, gember en kaneel.
3. Verwarm de oven voor op 180ºC. Giet de saus over de ham.
4. Leg de plakken ananas erop. Rooster de ham circa 30-35 minuten in de oven.
5. Giet om de 10 minuten de glaze over de beenham. Let goed op, door de honing kan de saus snel verbranden.
6. Verlaag de oventemperatuur eventueel tot 170ºC als de ham te donker wordt. Neem het vlees uit de oven en laat voor het aansnijden even rusten.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
1855 kcal
Vetten
30 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
279 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
115 gram
Zout
17 gram
Meer recepten in de categorie