Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Kerstpakkettenshop
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
Gebraden beenham met sinaasappel, tijm en rozemarijn

Gebraden beenham met sinaasappel, tijm en rozemarijn

Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees

Ingrediënten

1 hele beenham
3 eetlepels abrikozenjam
6 takjes tijm
6 takjes rozemarijn
2 sinaasappels
1 flesje witbier
8 pommes duchesse
600 gram spruitjes
4 eetlepels aceto balsamico
2 eetlepels amandelschaafsel
1 klontje roomboter
0 versgemalen peper
0 zout

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Smeer de beenham langs alle kanten in met de jam en leg in een ovenschaal.
3. Prik er her en der 12 gaatjes in met een vleesvork en steek daar de takjes tijm en rozemarijn in. Rasp er de schil van 1 sinaasappel overheen en knijp er vervolgens het sap van die sinaasappel over uit. Kruid met zout en peper.
4. Snijd de andere sinaasappel in plakjes en leg bij de beenham. Plaats in de oven en laat in ongeveer 45-50 minuten zachtjes braden. Lepel er af en toe het braadvocht overheen.
5. Verwarm de pommes duchesse in de oven volgens de instructies op de verpakking.
6. Maak, terwijl de beenham gaart, de spruitjes schoon en blancheer enkele minuten. Giet af en laat uitlekken.
7. Smoor de spruitjes in een hapjespan in een klontje roomboter tot ze licht beginnen te kleuren.
8. Blus af met de aceto balsamico en laat “bakken” tot het vocht vrijwel geheel is opgenomen. Kruid met zout en peper en voeg het amandelschaafsel toe. Schep nog 1 keer om.
9. Neem de beenham uit de oven, leg op een schaal en laat nog 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
10. Giet het braadvocht in een steelpan en voeg er het witbier aan toe. Laat zeer stevig inkoken tot een saus.
11. Snijd de beenham in plakken en serveer met de spruitjes en pommes duchesse.
12. Schenk er de saus overheen.
Deel het op:
Meer recepten in de categorie
spruiten
aardappel
varken
sinaasappel
abrikoos
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Winactie wedstrijdkaarten
Spaar voor handdoeken
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Winactie wedstrijdkaarten
Spaar voor handdoeken
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Winactie wedstrijdkaarten
Spaar voor handdoeken
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie
Belangrijke veiligheidswaarschuwing: PLUS Zongedroogde tomaten op zonnebloemolie 280g
Lees meer

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen