
Biefstuk met paprika-tijmsaus
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Frans
Ingrediënten
3 eetlepels olijfolie
1 ui (gesnipperd)
2 rode paprika's (zonder zaadjes, in stukjes)
200 milliliter kookroom (Melkan)
1 theelepel gehakte verse tijm
0 gedroogd zout en versgemalen peper
25 gram boter
4 biefstukken
Bereidingswijze
1. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de ui en paprika 3 minuten
2. Voeg de room, tijm en zout en peper toe en kook zachtjes 5 minuten
3. Pureer deze saus
4. Verhit de rest van de olijfolie en de boter en bak hierin de biefstuk, bestrooid met zout en peper, in 2-3 minuten per kant (afhankelijk van de gewenste gaarheid) goudbruin
5. Serveer de saus bij de biefstuk
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
365 kcal
Vetten
29 gram
Koolhydraten
17 gram
Eiwitten
9 gram
Meer recepten in de categorie