
Bloemkooltabouleh met krab en garnalen
Voorgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Mediterraans
Ingrediënten
1 bloemkool (kleine)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
3 cm verse gember (geschild, geraspt)
1 citroen (rasp en sap)
1 lente-/bosui (in smalle ringen)
75 milliliter olijfolie
100 gram Hollandse garnalen
1 blikje krab (schoongemaakt)
125 milliliter crème fraîche
0.5 theelepels hete pepersaus
1 eetlepel tomatenketchup
1 rode paprika (in smalle reepjes, zonder zaadjes)
Bereidingswijze
1. Verdeel de bloemkool in roosjes en rasp de bloemkoolroosjes grof.
2. Klop de knoflook, gember, citroenrasp, -sap, bosui, olie, zout en peper tot een dressing.
3. Meng de bloemkool met de dressing, garnalen en het krabvlees.
4. Verdeel deze tabouleh over 4 glazen of schaaltjes.
5. Meng de crème fraîche met de pepersaus en ketchup.
6. Verdeel deze saus over de tabouleh en garneer met reepjes paprika.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
405 kcal
Vetten
31 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
10 gram
Eiwitten
17 gram
Meer recepten in de categorie