
Bloemkooltabouleh met surimi
Lunch
4 pers.
ca. 20 min
Midden-Oosters
Ingrediënten
1 bloemkool (in roosjes)
0.5 bosjes munt (fijngehakt)
0.5 bosjes koriander (fijngehakt)
3 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
1 rode paprika (in miniblokjes, zonder zaadjes)
250 gram surimi (in stukjes)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 stuk gember (geschild, geraspt, ca. 4 cm)
100 milliliter olijfolie
1 citroen (rasp en sap)
1 theelepel komijnpoeder (djinten)
1 scheutje hete pepersaus
Bereidingswijze
1. Rasp de bloemkoolroosjes grof.
2. Meng de ingrediënten voor de dressing.
3. Schep de munt, koriander, bosui, paprika en surimi door de bloemkool.
4. Meng de dressing erdoorheen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
350 kcal
Vetten
26 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
16 gram
Eiwitten
11 gram
Meer recepten in de categorie