
Boerenkoolstamppot met paprika en rookworst
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
Nederlands
Ingrediënten
1250 gram kruimige aardappels (geschild, in stukken)
600 gram boerenkool (panklaar)
2 eetlepels vloeibaar bakproduct
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
2 rode paprika's (in blokjes, zonder zaadjes)
70 gram tomatenpuree (blikje)
1 mespunt suiker
1 rookworst
200 milliliter melk (warm)
Bereidingswijze
1. Kook de aardappels met zout afgedekt circa 10 minuten. Verdeel de boerenkool over de aardappels en kook alles in nog circa 15 minuten gaar.
2. Verhit intussen in een koekenpan het bakproduct en fruit hierin de ui circa 3 minuten.
3. Voeg de knoflook en paprika toe en bak ze op halve stand 4-5 minuten mee.
4. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog circa 1 minuut mee. Giet er 450 ml water bij en roer de suiker erdoor. Laat circa 10 minuten zachtjes doorkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met zout en peper.
5. Verwarm intussen de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6. Giet de aardappels en boerenkool af en stamp ze door elkaar. Voeg zoveel melk toe dat een smeuïge stamppot ontstaat.
7. Verdeel de stamppot over warme borden en verdeel de paprikasaus erover. Serveer de worst op de stamppot.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
610 kcal
Vetten
26 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
65 gram
Eiwitten
23 gram
Meer recepten in de categorie