
Broodstengels met tapenades
Voorgerecht
8 pers.
ca. 40 min
Frans
Ingrediënten
450 gram witbroodmix
1 eetlepel gedroogde rozemarijn
2 eetlepels olijfolie
1 ei (losgeklopt)
0 sesamzaad
2 geroosterde paprika's (afgespoeld, pot)
46 gram ansjovisfilet (uitgelekt, blikje)
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 snufje chilipoeder
2 eetlepels kappertjes
200 gram blauwe kaas
100 gram zure room
20 gram pijnboompitten (geroosterd)
200 gram kikkererwten (uitgelekt)
50 gram gedroogde tomaten op olie
2 teentjes knoflook
4 takjes verse peterselie
50 milliliter olijfolie
Bereidingswijze
1. Maak het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar dan met toevoeging van rozemarijn en met olie in plaats van boter. Kneed goed door en laat minstens een keer rijzen.
2. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het deeg in 12 stukjes en rol hiervan lange dunne stengels. Bestrijk ze met een kwastje met ei en bestrooi ze met zaadjes. Bak ze in circa 15 minuten gaar en bruin.
3. Maak ondertussen de verschillende tapenades. Maal, voor de tapenade met paprika, de geroosterde paprika's met de ansjovisfilets, knoflook, olijfolie en een snufje chilipeper tot een grove puree en roer er de kappertjes door.
4. Maal voor de tapenade met blauwe kaas de blauwe kaas met de zure room en breng op smaak met versgemalen peper. Doe dit in een kom. Verdeel de geroosterde pijnboompitten over de kaasroom.
5. Maal, voor de tapenade met kikkererwten, de uitgelekte kikkererwten, zongedroogde tomaten (uit olie), knoflook, peterselie en olijfolie tot een gladde pasta en breng op smaak met zout en peper.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
530 kcal
Vetten
28 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
49 gram
Eiwitten
19 gram
Meer recepten in de categorie