
Carpaccio bonbon
Voorgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
250 gram blonde d'aquitaine carpaccio royale
1 1/2 courgette
1 1/2 rode paprika
1 1/2 rode peper
0 zout
0 peper
3 eetlepels olijfolie
75 gram kruidenroomkaas
3 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
3 eetlepels geroosterde pijnboompitten
75 gram rucola
Bereidingswijze
1. Bedek vier kleine kommetjes met plasticfolie. Verdeel hierover het vlees. Zorg dat de plakjes vlees elkaar goed overlappen en laat de plakjes iets over de rand heen hangen zodat de bonbons makkelijk zijn dicht te vouwen.
2. Snijd de gewassen courgette, paprika en rode peper in kleine stukjes. Bak ze kort aan in een pan met wat zout en peper en olijfolie. Laat afkoelen.
3. Meng de kruidenkaas met de afgekoelde courgette, paprika en rode peper, 2 eetlepels parmezaanse kaas en 2 eetlepels pijnboompitten. Breng op smaak met zout en peper.
4. Verdeel het mengsel over de vier bakjes. Vouw de carpaccio dicht zodat het een bonbon wordt. Gebruik het plastic om de bonbon goed in vorm te krijgen.
5. Serveer op een lepel of op een klein bordje. Garneer met rucola, de overige parmezaanse kaas en pijnboompitjes
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
310 kcal
Vetten
23 gram
Koolhydraten
4 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
21 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie