
Chili sin carne
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Centraal-Amerikaans
Ingrediënten
1 zak paprika triomix (in blokjes)
1 zakje chili con carne kruidenmix (santa maria)
1 blikje tomatenpuree
400 gram cocktail trostomaten (in partjes)
370 gram bruine bonen
225 gram rode kidneybonen (stazak)
10 gram koriander (gehakt)
100 milliliter zure room
200 gram witte rijst
Bereidingswijze
1. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Hak de koriander grof en snijd de tomaten in partjes.
2. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de paprika rondom aan. Voeg de kruidenmix en de tomatenpuree toe en bak al roerend 2 minuten door. Voeg dan de bruine bonen, de kidneybonen en de tomaten toe. Laat het geheel op laag vuur met de deksel op de pan 8 minuten doorkoken.
4. Serveer de chili sin carne met de rijst en garneer met de zure room en de koriander.
Meer recepten in de categorie