
Chinese salade met sesamdressing
Lunch
4 pers.
ca. 15 min
Chinees
Ingrediënten
150 gram wortels
150 gram peultjes
150 gram komkommers
200 gram Chinese kool
1 rode paprika
1 klein blikje bamboescheuten (bamboo shoots)
100 gram ongezouten cashewnoten
1 theelepel mosterd
1 theelepel basterdsuiker
2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels azijn
2 eetlepels sesamolie
1 eetlepel zonnebloemolie
1 eetlepel gehakte gember
1 teentje knoflook
Bereidingswijze
1. Schil of schrap de wortel en snijd deze in dunne plakjes, kook ze in 2 minuten beetgaar, giet ze af en spoel er koud water over
2. Haal de peultjes af en kook ze 1 minuut
3. Giet ze af en spoel er koud water over
4. Schil de komkommer, halveer de komkommer in de lengte en snijd er plakjes van
5. Was de Chinese kool en snijd deze in reepjes van 1 cm
6. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en verdeel het vruchtvlees in reepjes
7. Schep de wortel, peultjes, komkommer, bamboescheuten, paprika, kool en noten door elkaar
8. Meng de ingredienten van de dressing
9. Pers de knoflook erboven
10. Schep de dressing door de salade
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
288 kcal
Vetten
20 gram
Koolhydraten
19 gram
Eiwitten
8 gram
Meer recepten in de categorie