
Colombiaanse bananensoep
Lunch
4 pers.
ca. 20 Min
Colombiaans
Ingrediënten
2 el olie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook
1 tl gemalen komijnzaad
1 tl kerriepoeder
4 kleine, niet te rijpe bananen, in stukjes gesneden
1 rijpe banaan
2 kippenbouillontabletten
½ bakje versie koriander, grof gehakt
2 el gezouten pinda’s, grof gehakt
Bereidingswijze
Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de ui en knoflook voor 3 minuten.
Voeg het komijnzaad en de kerriepoeder toe en bak deze een minuutje mee.
Schenk 1 liter water in de pan en voeg de bouillontabletten en bananen toe. Breng de soep tegen de kook en laat 10 minuten achtjes sudderen met een deksel op de pan.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper uit de molen.
Snijd de banaan in dunne plakjes en verdeel over de soepkommen. Schep de soep erbij en bestrooi met de koriander en pinda’s.
Meer recepten in de categorie
PLUS is zelf onlangs in Colombia geweest om de boeren en arbeiders te ontmoeten die de Fairtrade en klimaatneutrale bananen voor PLUS verbouwen. Uiteraard wilden wij zelf ook wel proeven wat hun favoriete gerechten met banaan waren!\n\nIn Colombia wordt dit recept van origine met groene bananen gemaakt. Hier onze variant!