Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

Waar komen de Biologische Fairtrade bananen van PLUS vandaan? Ontdek het nu!

Waar komen onze bananen vandaan?

De banaan is het meest gekochte product in de supermarkt. 1 op de 5 Nederlanders eet dagelijks een banaan en jaarlijks eten we in Nederland zo'n 1,3 miljard bananen! Wil jij weten waar jouw banaan vandaan komt en wat jouw aankoop betekent voor onze bananenboeren en -arbeiders in Colombia? Lees er hier alles over!

Ken de herkomst van je banaan

Volg de reis die jouw banaan heeft gemaakt van de plantage in Colombia tot in je winkelmandje. Zo leer je meer over de herkomst en de boeren en arbeiders die werken op de bananenplantages.

Ontdek de reis van jouw banaan

Kom meer te weten over de bananenketen

Wij kennen alle stappen in de keten. Dit start al bij de bananenplantages in Colombia. Elke stap in de keten leggen wij vast met behulp van blockchain. Dit doen we samen met onze ketenpartners en technologiepartner SIM. In een ruim twee minuten durende video nemen we je mee door de hele bananenketen. Van de plantages in Colombia tot aan jouw PLUS.

Goed eten is weten wat je eet

Bij PLUS staan wij voor goed eten. En goed eten komt uit een gezonde keten. Onze bananen zijn hier een goed voorbeeld van. Alle bananen bij PLUS zijn Fairtrade. Daarnaast zijn de losse Fairtrade bananen en de biologische Fairtrade bananen ook nog eens klimaatneutraal en traceerbaar. Duurzamer kan niet.

Alle bananen bij PLUS zijn Fairtrade

Via Fairtrade krijgen bananenboeren en -arbeiders in Colombia een betere prijs. De extra Fairtrade premie die PLUS betaalt kunnen zij gebruiken voor bijvoorbeeld onderwijs en huisvesting. En daarmee een beter leven.

Wat betekent Fairtrade?

De betere banaan is klimaatneutraal

Bananen telen en vervoeren van de plantage naar de winkel zorgt voor CO2-uitstoot. Wij minimaliseren die uitstoot en compenseren wat hier nog van overblijft. Zo zijn zowel onze losse Fairtrade bananen als onze trossen biologische Fairtrade bananen 100% klimaatneutraal.

Wat is klimaatneutraal?

Samenwerkingspartners

Rectificatie magazine: het is op dit moment nog niet mogelijk om deel te nemen aan het project 'Adopteer een boom'.