Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

Waar komen de Fairtrade bananen van PLUS vandaan? Ontdek het nu!

Waar komen onze bananen vandaan?

De banaan is het meest gekochte product in de supermarkt. 1 op de 5 Nederlanders eet dagelijks een banaan en jaarlijks eten we in Nederland zo'n 1,3 miljard bananen! Wil jij weten waar jouw banaan vandaan komt en wat jouw aankoop betekent voor onze bananenboeren en -arbeiders in Colombia? Lees er hier alles over!

Ken de herkomst van je banaan

Nieuw bij PLUS: volg de reis die jouw banaan heeft gemaakt, van de plantage in Colombia tot in je winkelmandje. Ook kom je te weten wat jouw aankoop betekent voor de bananenboeren in Colombia en leer je de mensen kennen achter de bananenplantages.

Ontdek de reis van jouw banaan

Uit welk land komen onze bananen? Kom meer te weten over de bananenketen

Wij kennen alle stappen in de keten. Dit start al bij de bananenplantages in Colombia. Elke stap in de keten leggen wij vast met behulp van blockchain. Dit doen we samen met onze ketenpartners en technologiepartner SIM. In een ruim twee minuten durende video nemen we je mee door de hele bananenketen. Van de plantages in Colombia tot aan jouw PLUS.

Goed eten is weten wat je eet

Bij PLUS staan we voor goed eten. En goed eten komt uit een gezonde keten. Neem onze bananen. Sinds 2010 zijn al onze bananen Fairtrade. Als Meest Verantwoorde Supermarkt doen we daar nog een schepje bovenop: al onze niet-verpakte bananen zijn nu klimaatneutraal. Daarmee zijn we de eerste supermarkt in Nederland!

Alle bananen bij PLUS zijn Fairtrade

PLUS betaalt aan bananenboeren en -arbeiders in Colombia een Fairtrade premie om te gebruiken voor bijvoorbeeld onderwijs en huisvesting. En daarmee een beter leven.

Wat betekent Fairtrade?

Onze Fairtrade bananen vanaf nu ook klimaatneutraal

Bananen telen en vervoeren zorgt voor CO²-uitstoot, vanaf de plantage tot in de winkel. Dat heeft impact op het milieu. Onze niet-verpakte bananen zijn nu klimaatneutraal!

Wat is klimaatneutraal?

Samenwerkingspartners

Rectificatie magazine: het is op dit moment nog niet mogelijk om deel te nemen aan het project 'Adopteer een boom'.