
Couscous met gegrilde groenten
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Marokkaans
Ingrediënten
1 rode paprika
1 gele paprika
1 groene paprika
1 courgette (in plakken)
1 aubergine (in plakken)
100 milliliter olijfolie
250 gram groene asperges (in stukken van 5 cm)
250 gram cherry-kerstomaatjes
400 gram couscous
2 rode pepers (zonder zaadjes, in kleine stukjes)
2 handjes groene kruiden (grof gehakt)
2 eetlepels citroensap
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de paprika's in de oven tot ze donkere plekken krijgen. Verpak ze in aluminiumfolie of leg in een afgedekte kom.
2. Laat de paprika's iets afkoelen, pel ze en verwijder de zaadjes. Snijd de paprika's in stukken.
3. Verhit een grillpan. Bestrijk de courgette- en aubergineplakken met olie en rooster ze 2-3 minuten per kant. Zet ze in de nog warme oven.
4. Gril de paprika, asperges en tomaatjes op dezelfde manier en houd warm.
5. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rode peper en groene kruiden erdoor.
6. Meng de rest van de olie met het citroensap, zout en peper.
7. Serveer de couscous met de geroosterde groenten en giet het oliemengsel erover.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
675 kcal
Vetten
26 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
88 gram
Eiwitten
16 gram
Meer recepten in de categorie