
Couscoussalade met geroosterde paprika en makreel
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Mediterraans
Ingrediënten
1 rode paprika
1 oranje paprika
1 rode ui (in smalle ringen)
400 gram instant couscous
1 vleesbouillontablet
400 gram gerookte makreelfilets (in repen)
1 bosje platte peterselie (gehakt)
1 citroen (in vieren)
1 teentje knoflook (geperst)
50 milliliter olijfolie
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel kappertjes
Bereidingswijze
1. Verwarm de ovengrill. Halveer de paprika's. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in brede repen.
2. Leg deze met de schil naar boven op een bakplaat. Schuif deze onder de grill en gril totdat op het vel zwarte blaasjes ontstaan. Haal de bakplaat uit de oven.
3. Schep de paprikarepen in een plastic zak, sluit deze en laat iets afkoelen. Haal de paprikarepen eruit en trek de velletjes eraf. Meng de ingrediënten voor de dressing.
4. Schep de dressing door de paprika en ui.
5. Wel de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking met warm water waaraan het bouillontablet is toegevoegd.
6. Roer de couscous los en schep deze op een schaal. Verdeel de groenten met dressing erover. Leg de makreel erop, bestrooi met peterselie en garneer met citroenparten.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
850 kcal
Vetten
44 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
77 gram
Eiwitten
33 gram
Meer recepten in de categorie