
Curry met kikkererwten
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Aziatisch
Ingrediënten
2 uien (gesnipperd)
2 rode paprika's (blokjes)
400 gram kikkererwten (uitgelekt, blik)
8 drumsticks
2 eetlepels olijfolie
2 lente-uien
1 limoen
15 gram koriander (gehakt)
4 eetlepels dikke volle yoghurt
1 pakje gele currypasta
400 milliliter kokosmelk
300 gram basmatirijst
Bereidingswijze
1. Snipper de uien en snijd de paprika in kleine blokjes.
2. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af.
3. Bak de drumsticks mooi bruin aan alle kanten in olie in een wok of hapjespan. Haal de kip uit de pan en leg even apart.
4. Bak de currypasta in dezelfde pan kort op hoog vuur.
5. Voeg hier de gesneden paprika en ui bij en roerbak 2 minuten mee.
6. Zet het vuur lager en voeg de kokosmelk toe en roer tot een mooie saus ontstaat.
7. Doe de drumsticks terug in de pan en laat ze in de curry gaar stoven. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
8. Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
9. Roer de kikkererwten door de curry en laat nog even goed doorwarmen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
910 kcal
Vetten
41 gram
Koolhydraten
86 gram
Vezels
13 gram
Eiwitten
44 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie