
Bloemkoolpuree
Hoofdgerecht
2 pers.
ca. 30 min
Nederlands
Ingrediënten
300 gram bloemkoolroosjes
100 gram knolselderijen (in stukken)
0 grof zeezout
2 eetlepels Gran Pardano kaas
0 nootmuskaat
1 eetlepel olijfolie
100 gram rookspek in dobbelsteentjes
300 gram spruitjes
50 gram ongezouten cashewnoten
100 milliliter ongeslagen slagroom
Bereidingswijze
1. Kook de bloemkoolroosjes en de knolselderij in water in 15 minuten beetgaar.
2. Kook in een andere pan de spruitjes in 10 minuten nét niet gaar.
3. Giet de spruitjes af en laat ze uitlekken.
4. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het spek krokant.
5. Voeg de spruitjes toe en bak ze samen met het spek gaar.
6. Doe de cashewnoten erbij en blus af met de slagroom.
7. Giet nu de bloemkool en de knolselderij af.
8. Pureer met de staafmixer tot een gladde puree.
9. Schep de kaas erdoor en breng op smaak met zout en nootmuskaat.
10. Serveer de puree met de spruitjes.
Meer recepten in de categorie