
Desembrood met avocado en gepocheerd eitje
Ontbijt
4 pers.
ca. 25 min
Amerikaans
Ingrediënten
4 kraakverse eieren
4 dikke sneden desembrood
6 eetlepels hoemoes paprika - oregano
2 avocado’s
12 snoeptomaatjes
1 handje rucola
4 plakken kaaskuiken
2 eieren
1 scheutje olijfolie
1 eetlepel fijngesneden bieslook
1 scheutje azijn
1 snufje versgemalen peper en zout
Bereidingswijze
1. Breek 4 eieren voorzichtig in afzonderlijke koffiekopjes en plaats ongeveer 5 minuten in de vriezer.
2. Breng in een hoge pan water met een flinke scheut azijn en snuf zout aan de kook. Draai het vuur lager zodra het water kookt. Maak met behulp van een garde een draaikolk in het water.
3. Laat de eieren (uit de vriezer) 1 voor 1 voorzichtig in het midden van de draaikolk zakken. Pocheer de eieren 4 minuten en neem dan met een schuimspaan uit het water
4. Smeer ondertussen de sneden brood in met de hoemoes.
5. Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees voorzichtig uit de schil. Snijd de avocado's in zeer dunne plakjes en leg als een waaier op het brood
6. Snijd de kerstomaatjes doormidden en maak lichtjes aan met olijfolie, peper en zout. Verdeel over het brood.
7. Leg er voorzichtig het gepocheerde eitje op en kruid met zout en peper.
8. Bestrooi het desembrood tenslotte met de fijngesneden bieslook.
Meer recepten in de categorie