
Feijoada
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Zuid-Amerikaans
Ingrediënten
75 milliliter olijfolie
200 gram chorizo (in dikke plakken)
100 gram gerookte ontbijtspekblokjes
300 gram magere runderlappen (in repen)
300 gram hamlappen (in blokjes)
2 uien (gesnipperd)
4 teentjes knoflook (fijngehakt)
2 rode paprika's (in blokjes)
4 laurierblaadjes
500 milliliter vleesbouillon
2 rode pepers (in stukjes, zonder zaadjes)
1 sinaasappel (sap)
600 gram zwarte bonen (blik)
1 bosje verse bladselderij (grof gehakt)
1 bosje verse koriander (grof gehakt)
Bereidingswijze
1. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin al het vlees rondom lichtbruin.
2. Schep de uien, knoflook en paprika erdoor en bak circa 2 minuten mee.
3. Voeg de laurierblaadjes, vleesbouillon, rode peper en het sinaasappelsap toe en stoof zachtjes circa 1,5 uur tot het vlees zacht is.
4. Schep de bonen, bladselderij en koriander erdoor en verwarm zonder te koken.
5. Lekker met partjes sinaasappel en witte rijst.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
915 kcal
Vetten
54 gram
Waarvan verzadigd vet
17 gram
Koolhydraten
37 gram
Eiwitten
63 gram
Meer recepten in de categorie