
Fricandeau met appel-kaneelvulling
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Nederlands
Ingrediënten
1 appel (geschild, in kleine blokjes)
1 eetlepel kaneelpoeder
50 gram blanke rozijnen
750 gram fricandeau
50 gram boter
100 milliliter appelsap
Bereidingswijze
1. Meng de appelblokjes met de kaneel en rozijnen. Snijd de fricandeau horizontaal over de lengte in maar niet helemaal door. Vul het vlees met de appelvulling en bind dicht met keukengaren.
2. Dep de fricandeau aan de buitenkant droog met keukenpapier en bestrooi met zout en versgemalen peper.
3. Verhit de boter en bak het vlees rondom bruin. Blus af met het appelsap en braad circa 35 minuten zachtjes met het deksel op de pan.
4. Neem de fricandeau uit de pan en laat onder aluminiumfolie circa 10 minuten rusten. Kook de jus eventueel iets in.
5. Snijd het vlees in plakken en serveer met de jus.
6. Lekker met rodekool of witlof en gekookte aardappels.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
390 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
17 gram
Eiwitten
44 gram
Meer recepten in de categorie