
Fusilli met geroosterde tomaat-amandelpesto
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
400 gram cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
2 teentjes knoflook (ongepeld)
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
100 gram blanke amandelen
300 gram fusilli
50 gram Parmezaanse kaas
1 bosje verse basilicum
1 rode peper (in ringetjes)
2 eetlepels kappertjes
250 gram ricotta
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de tomaatjes en knoflook op de met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie, azijn en zout. Rooster de tomaten circa 25 minuten in de oven en laat afkoelen.
2. Druk de knoflook uit de schil. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan en laat afkoelen.
3. Kook de pasta beetgaar. Maal ondertussen de amandelen, Parmezaanse kaas, basilicum en rode peper in een keukenmachine en voeg 2/3 van de geroosterde tomaatjes en de knoflook toe. Mix tot een pesto en breng op smaak met zout en peper.
4. Giet de pasta af en bewaar wat kookvocht. Meng de pesto, overige tomaatjes en de kappertjes door de pasta. Voeg eventueel wat kookvocht toe en roer goed door.
5. Serveer met een schep ricotta.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
690 kcal
Vetten
35 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
66 gram
Eiwitten
26 gram
Meer recepten in de categorie