
Fusilli met venkel en salami
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
3 eetlepels olijfolie
1 venkelknol (fijngesneden)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 rode paprika (in miniblokjes, zonder zaadjes)
250 gram salami (in reepjes)
1 scheutje witte wijn
200 milliliter kookroom
400 gram fusilli
2 eetlepels groene kruiden
Bereidingswijze
1. Verhit de olie en bak hierin de venkel en knoflook op middelhoge stand 3-4 minuten.
2. Voeg de paprika en salami toe en bak deze circa 4 minuten mee.
3. Blus eventueel af met een scheutje witte wijn. Breng op smaak met zout en peper en giet de kookroom erbij.
4. Stoof zachtjes 4-5 minuten. Kook intussen de pasta. Schep de pasta door de saus.
5. Verwarm circa 2 minuten, bestrooi met de kruiden en serveer direct.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
795 kcal
Vetten
41 gram
Waarvan verzadigd vet
17 gram
Koolhydraten
79 gram
Eiwitten
25 gram
Meer recepten in de categorie